Antaga skidåkare från Medelpadsklubbar till skidgymnasium. Tränarna på freeskigymnasiet och niu gymnasierna, kommer i vinter att arrangera uttagningsdagar. Kommuner som vill bedriva NIU ansöker om detta hos Skolverket, som beslutar om var NIU får anordnas och hur många platser dessa utbildningar får omfatta.

1,2 tn gillar. Ett beslut gäller för fyra antagningsomgångar, varefter en ny ansökan behöver göras.

Ansökan öppnar 1 oktober och stänger 1 december. MORA Gymnasium Längdskidor SkidO MTBO, Mora. Utbildningen syftar till att utifrån ett regionalt perspektiv ge elever möjligheten att göra en seriös satsning på skola Övrigt om mig själv: En stockholmare som 4dubblat sina timmar på snö från 9an till ettan. De nationellt godkända idrottsutbildningarna NIU, syftar emot att nå nationell elit. Nationell idrottsutbildning (NIU), längdskidor.

Hockeygymnasiet i BoråsBorås Hockey bedriver ett hockeygymnasium tillsammans med Sven Eriksonsgymnasiet. Besöker ni skidgymnasiet innan ni gör ansökan kommer det att vara lättare att välja var ni helst vill gå. Erfarenhet, kunskap och engagemang sitter i väggarna på Tingsholmsgymnasiet.

Längd har även NIU-platser. Vi har bedrivit skidgymnasium sedan början av 80-talet och Ulricehamn har fostrat många skidåkare genom åren. Här hittar du gymnasieutbildningar som matchar sökningen "Idrottsutbildning (RIG, NIU) i Mora".Klicka på en utbildning i listan för att läsa mer om den och få möjlighet … Förutsättningarna är att man är ansluten till en idrottsförening samt har en tränare eller har en kontaktperson i föreningen. Meny Svenska Skidförbundet. Tingsholmsgymnasiet är godkänt som Nationell idrottsutbildning av Svenska skidförbundet. Registrera ett personligt konto och gör din ansökan ; Kontrollera att du får bekräftelse på ansökan till din e-post Efter eller under uttagningsdagarna följer … Jämtlands Gymnasium Åre är gymnasieskolan i Järpen som även har specialprogram med riksrekrytering i … På antagningsdagarna blir det tillfälle att få prova på och träna med gymnasiets tränare och på så sätt få visa upp sin åkning. Meny Svenska Skidförbundet. Välkommen att ansöka till våra RIG och NIU-gymnasier läsåret 2020/2021. Av beslutet framgår vid vilken eller vilka skolenheter utbildningarna ska anordnas. Vill ni veta mer, eller besöka något av landets Skidgymnasium (Alpint-Skicross) ombeds ni ta kontakt med respektive skidgymnasium. Här gör du din ansökan till Svenska Skidförbundets gymnasier, både RIG och NIU. Hoppa till sidans innehåll. Antagna till RIG 2020 Antagna NIU 2020. LIU, lokal idrottsutbildning, riktar sig till ungdomar som tränar och tävlar i en valfri individuell idrott. Information om NIU-tillstyrkan inför ht 2020, innebandy Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) finns på ett antal gymnasieskolor i landet. Hoppa till sidans innehåll. Ansökan 2019/2020. Denna information rör främst Borås Hockeys del av verksamheten. Vårt Riksidrottsgymnasium där du kombinerar dina studier med satsning mot internationell elit inom alpint, puckel, längd och skicross.