Varje dag samlar jag lätt ihop ett flertal tusen Pet-flaskor . I samband med installationen av storpantarautomaten på Falu återvinningscentral finns det numera 22 stycken Pantamera Express runt om i landet. Ta med panten till veckomötena eller hör av er till någon av ledarna så kan vi göra om att lämna pant. Returpack är ett privatägt företag och uppdraget kommer från ägarna, samt den svenska regeringen. Kom med in i vår anläggning och följ burken och flaskans väg, från att de kommer in till dess de är redo att bli nya burkar och flaskor. Lämna ALLA dina pantburkar till TLIF!Föreningen får 200:- för varje inlämnad säck - det kan bli mycket pengar till föreningen om vi alla hjälps åt. Vedums scoutkår är anslutna till kampanjen Pantamera. Varje år tar anläggningen i Norrköping emot omkring 2 miljarder burkar och PET-flaskor, vilket gör Sverige till ett föregångsland gällande återvinning av burkar och PET-flaskor.

Har du utländska burkar utan pant samt tillplattade burkar som inte går att panta? Vi kan alltså även ta mot skadade och utländska burkar! Vi tar gärna emot burkar och petflaskor som vi sedan pantar. Mina guldgruvor är speciellt återvinningsstationer där folket slänger mängder av PET-flaskor, pantburkar och utländska burkar utan pant. Lämnas i kasse/säck på Furuvallen eller Stenevi. Och alla har lika rätt.

Du kan lämna bidrag till BuRF genom att skänka oss dina tomma aluminiumburkar och PET-flaskor. Om Returpack/Pantamera. pantamera.nu. De tas tacksamt emot av LLBK. Vissa känner oss som Returpack, andra som Pantamera. PANTAMERA. Föreningen får lämna in och få betalt för dessa burkar. Varumärket Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Det man ska tänka på är att inte trycka ihop burkarna/flaskorna. Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Det går bra med vanliga svenska burkar och/eller utländska burkar. Istället för att åka till butiken med dina aluminiumburkar och PET-flaskor och till återvinningsstationen med dina importerade burkar kan du lämna samtliga till oss. FAIF har ett samarbete med PantaMera som gör att FAIF kan TjänaMera på dina tomburkar och flaskor. Besöksadress Hanholmsvägen 67. Returpack AB. Nu har ni möjlighet att stötta Osby KK genom Pantamera och Lions Osby insamling av pantburkar eller PET flaskor. Telefon: 011–19 19 80 E-post: kundtjanst@returpack.se. Under 2016 pantades 9 483 128 burkar och flaskor i Falun. Box 432 601 05 Norrköping. Samla hemma och lämna på kansliet när säcken är full eller ta med en liten påse när du har möjlighet. Räknat per person blir det 164 förpackningar per person. Om Returpack. Pantamera Express på fler orter. Att pantamera är bra för både miljö och plånbok. Vi tar emot alla burkar, även skadade och utländska utan pant, samt alla PET-flaskor. Framtagen av Etendo AB. Det går bra att lämna såväl svenska som utländska burkar.

Sortera gärna burkar för sig och PET-flaskor för sig innan du lämnar dem i kiosken. På pantamera.nu kan du ansluta dig till pantsystemet, kolla in våra reklamfilmer och se hur mycket din kommun pantar. Fakta.