Välj en sida

Sommarblommor

Sommarblommor

Älskade sommarblommor, som vi har längtat!

Redan när man ser de första snödropparna sticka upp i rabatten börjar jag att längta till värmen. Jag vet att det ännu är långt kvar men snart, mycket snart. Sen kommer krokusen och tulpanerna och i dikeskanten kan man se tussilago lysa gult. Men det är ju ändå bara tidig vår. Vi har försommar, högsommar och sensommaren kvar. Sen ska vi inte heller glömma bort hösten med allt vad den innebär i forma av färg och lyster. Och om vi ska vara ärliga så finns det ljuvliga blommor även under vintern även om dessa är färre så är de inte bortglömda. Men den här rubriken handlar om Sommarblommor så låt oss fördjupa oss lite i dessa.

När jag pratar om sommar blommor på den här sidan är det blommor som inte klarar att stå ute året runt som perenner gör. Sommarblommor är de man sår på våren, sätter ut med lökar, som man kan ta in på hösten och sätta ut igen när värmen kommer tillbaka. I början av säsongen så fylls våra butiker och plantskolor med dessa blommor som bara väntar på att få följa med just dig hem och få förgylla din uteplats eller trädgård.

Det finns många fördelar med att köpa in sommarblommor. De är relativt billiga, de växer fort och blommar ofta hela sommaren ända fram tills frosten tar dem. Det går att så dem och på det sätter blir det ändå billigare men kanske lite mera jobb. Något som man dock alltid måste tänka på när det gäller sommarblommor är att man inte kan slarva med jorden. För om du inte tar in jord med näring kommer dina blommor inte att bli så där fina som det ser ut på bilderna. Framför allt sommarblommor vill ha ”näring/mat” för att trivas. Och vatten såklart. Om du grundar med en bra och näringsrik jord så kan du senare på sommaren endast tillsätta näring i vattnet några gånger varje vecka. Hur mycket vatten dina växter behöver beror ju såklart på hur varmt och soligt det är.

Tänk på att sommarblommor ofta trivs där det är soligt men det finns såklart även blommor som trivs i skuggan. Om du placerar ut dina blommor i krukor så se till att det finns dräneringshål så att regnvatten kan rinna bort annars kommer rötterna att ruttna och blommorna dör. Har du en rabatt så kan du såklart plantera dina blommor direkt i rabatten där de kommer att trivas om de fått bra jord och får lite extra näring under sommaren.

Ibland kan dina blommor behöva lite stöd. Om de växer på höjden kan en snygg spaljé göra sitt för att ge dem det stöd de behöver. Även växter som kanske inte vill klättra men som blir över nån meter höga kan behöva lite skydd ifall det blåser där det står. Så ge dem lite extra omvårdnad så blir alla glada.

Men framför allt när du planerar för dina sommarblommor så fundera på vad du vill ha ut av dina blommor. Vart ska de stå, vilka färger blir snyggt ihop med varandra och kanske även ta hänsyn till husets färg om det ska stå i rabatten utanför entrén eller under fönstren. Vilken zon ligger din tomt på och om det blåser mycket. Är jorden väldigt lerig eller torr. Om du har småbarn måste du även tänka på att vissa växter kan vara giftiga. 

Jag vet att det kan vara mycket att tänka på. Behöver du hjälp, stöd, någon att bolla tankar med eller någon som tar tag i hela projektet? Kontakta mig redan idag så är vi snart i gång med just din DrömTrädgård.

Idéskiss

12 000–18 000 kr

Trädgårdens rum och funktioner ritas ut men utan detaljerade materialval. Tyngdpunkt ligger på trädgårdens övergripande design och karaktärsdrag. Ett bra underlag vid t ex nybyggnation där materialval är gjorda eller om trädgården ska utvecklas etappvis.

 

Trädgårdsplanering

15 000-29 000 kr

I Trädgårdsplanering framgår alla växter med placering, sort, antal & storlek. Förslag på växter i samråd med beställaren. Perfekt om du saknar växtkunskap. Praktisk vid växtinköp och plantering.

Trädgårdsplanering projekt

Från 25 000 kr (beroende på projektets storlek)

Trädgårdsplanering projekt omfattar trädgårdsdesign, materialval, växter, markbeläggning, konstruktioner & trädgårdsbelysning. Utmärkt underlag vid inköp, plantering, planering och trädgårdsanläggning. 

Kontakt

Nulla tempus sollicitudin dui, ut vehicula lacus porta vel. Duis urna ligula, luctus at feugiat a lacinia ut sem. Quisque sit amet ipsum ac odio malesuada convallis.

Get in Touch

Address

404A, Flower Street
San Fransisco, CA

Contact

+00 125 456 8754
diviflowers@gmail.com

Visit

M-F:  10am – 3pm
S-S: 9am – 2pm