Det kan knappast ha undgått någon att hösten är här – det skrivs och pratas om det överallt, som om någon fortfarande väntade på att sommaren skulle göra comeback. Men varför inte omfamna trenden och fira hösten på riktigt? 😊

Personligen älskar jag hösten. Den är färgglad och full av liv när träden skiftar färg till gult, rött och grönt. Att se en lönn stå som i brand i kvällens sista solstrålar eller ett sprakande rött vildvin klättra längs husfasader ger en känsla av ren och skär magi. Det är svårt att inte bli glad av den skönheten.

Höstens Mysiga Stunder

En av de bästa sakerna med hösten är att det äntligen är dags att krypa in och tända ljus. För mig som bor i en lägenhet utan braskamin blir ljus en viktig del av min höstrutin. Men för er som har en brasa – grattis! Det är något särskilt med doften av en brasa som sprider sig i kvällsluften när jag promenerar genom Stockholms gator. För oss andra finns det lyckligtvis underbara batteriljus med timer som gör att hemmet kan bli lika mysigt, utan risken för att något tar eld. Perfekt för att skapa den där varma höstkänslan!

Reflexer – Glöm Inte Säkerheten

Hösten är också en tid för praktiska förberedelser. Sommaren är över, och det är dags att börja se fram emot vintern. Med mörkret som faller tidigare på dagen är det viktigt att vi alla syns ordentligt. Reflexer är en självklarhet när vi går ut, särskilt eftersom svarta kläder ofta är vårt go-to under vintern. Så även om du ser bilarna, betyder det inte att de ser dig – en enkel reflex kan göra stor skillnad för din säkerhet.

Höstens Unika Ljus och Friska Luft

Förutom de sprakande färgerna och den krispiga luften bjuder hösten på ett helt eget ljus. Solen står lägre på himlen och skapar ett mjukt, gyllene sken. Från vår lägenhet på femte våningen i centrala Stockholm känns det som ren ljusterapi när solstrålarna fyller köket. Visst, det gör också att man ser dammet lite extra tydligt, och fönstren kanske behöver en putsning, men vad gör det när allt annat runt omkring känns så friskt och rogivande?

Hösten är här – och jag älskar varenda sekund av den.